Hasta/Hasta Yakını Hizmet Değerlendirme Toplantısı
14 Ocak 2022

hasta hakları toplantısı 2022.jpeg

Aylık hasta/hasta yakını hizmet değerlendirme toplantımızı gerçekleştirdik. Toplantı gündeminde pandemi süresinde yatış/refakatçi kuralları görüşüldü. Hasta /hasta yakını görüş ve önerileri değerlendirildi.

PANDEMİ DÖNEMİ REFAKATÇİ KURALLARI
  • Hastaya refakatçi gerekip gerekmediği hastanın doktoru tarafından belirlenir ve refakatçi bir kişi ile sınırlıdır.
  • Hasta yatışında hastanın yanında kalacak refakatçiye PCR testi bakılır. Refakatçinin Adı-soyadı hasta dosyasına yazılır, taburcu olana kadar aynı kişinin refakat etmesi sağlanır. Refakatçi değişimi gerektiğinde servis hemşiresine bilgi verilerek, yeni refakatçiye PCR testi bakılması sağlanır. Refakatçi değişimi servis dışında gerçekleştirilir.
  • Hastanede bulunulan süre boyunca kişisel koruyucu ekipman (maske vb) kullanınız.
  • Kesinlikle hasta odasından ayrılmayınız, koridorda dolaşmayınız.
  • Diğer hasta odalarına ve personel çalışma-dinlenme odalarına girmeyiniz.
  • Hasta odalarında yüksek sesle konuşmayınız, çalışanları ve diğer hastaları rahatsız etmeyiniz.
  • Hastanızın sağlığı için dışarıdan yiyecek/içecek getirmeyiniz, hastaya hekim ya da diyet uzmanına danışmadan hiçbir yiyecek/içecek vermeyiniz.
  • Hastanın ihtiyaçları için malzeme alışverişini refakatçi ve gelen kişi arasında servis kapısının dışında yapınız.
  • Refakatçi kaldığınız sürece hastanızın yanından ayrılmayınız.
  • Bulunduğunuz odayı, kullandığınız yatak ve etajeri düzenli ve temiz tutunuz. Hasta etajerlerinde gıda maddesi bulundurmayınız.
  • Hastane içinde tütün (4207 Sayılı Yasa) ve alkollü madde kullanılması kesinlikle yasaktır. Bu kurala uymayanlara cezai müeyyide uygulanacaktır.
  • Refakatçi hastanenin koyduğu tüm kurallara uymak zorundadır.